top of page
home-button-volume7gin.JPG

De belangrijkste weetjes over VOLUME 7 GIN hebben we even voor je vertaald naar het Nederlands. De andere pagina's op deze site zijn in Engels opgesteld.

VOLUME 7 GIN is een artisanaal gedistilleerde gin. Hij wordt in kleine batches en met een hoop liefde en vakmanschap gestookt.

In het recept primeren 7 botanicals: jeneverbes, engelwortel, kruidnagel, muskaat, kaneel, Jamaica pepper en korianderzaad. Het resultaat is een klassieke, evenwichtige en licht kruidige smaak. Door het alcoholvolume van 40% valt hij zowel bij de occasionele als doorwinterde gin-fan in de smaak.

Deze classic dry gin wordt voor ons gemaakt door Stokerij De Moor in Aalst, een familiebedrijf waar al sinds 1910 alles in-house gebeurt. Eerst wordt een basisalcohol gestookt op basis van 100% gerst. Deze wordt dan ge-herdistilleerd met toevoeging van de botanicals, in traditionele Holstein koperen alambics. De flessen worden met de hand gevuld en afgewerkt.

Copper stills at Demoor Distillery Aalst VOLUME 7 gin
the botanicals in volume 7 gin
imageedit_24_2880615726.png
pic-image.JPG
IMG_20210504_185215481_2.jpg
imageedit_1_6972701047.png
baracus (1).jpg
imageedit_4_3000179466.png
magic potions for VOLUME 7 gin

VOLUME 7 GIN is een hommage aan de jaren 80. Een glorieus tijdsvak waarin vanalles overdreven was (denk aan de kapsels en de fluo-kleuren), maar nooit over-gecompliceerd. En er moesten toen veel minder keuzes gemaakt worden dan vandaag. De elementaire en klassieke receptuur van onze gin reflecteert deze tijdsgeest. Er worden ook geen al te gekke aroma’s gebruikt: wij geloven in classics. Ook daarvan hebben de eighties er ons een heleboel nagelaten, denk aan de popmuziek, de films en de TV-series.

Wie kiest deze gin?

Ben je op zoek naar een artisanaal product waarin je tientallen jaren aan vakmanschap proeft? Hou je van een klassieke dry gin? Denk je wat nostalgisch terug aan de jaren 80? Dan is VOLUME 7 GIN de perfecte keuze voor jou.

Of zoek je een perfect geschenk voor een 40ste, 50ste of 60ste verjaardag? Met VOL.7 zal je gegarandeerd scoren.

bottom of page